Baigli cu varză călită

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2014 | 7419 vizualizari

 

A trebuit să mă decid cum voi denumi acest aperitiv minunat, sincer a fost mai greu decât l-am preparat. Între ruladă cu varză sau cozonac cu varză, am ales varianta intermediară baigli cu varză ;) De fapt baigli, e cozonacul unguresc ;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • lapte 200 ml,
  • apă 200 ml,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • drojdie Dr. Oetker 1 plic,
  • unt 100 g,
  • ulei de măsline 3 linguri.

Pentru umplutură:

  • varză dulce cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri.

Pentru decorat:

  • ou 1 bucată, mix de semințe ( in, susan, floarea soarelui, dovleac).
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu varză călită:

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Între timp varza se taocă mărunt, cu ce aparate aveți în dotare, eu am folosit robotul, apoi se pune la călit în minunatul vas Multicooker, programându-se la meniul FRY, ptr cca. 30 de minute, asezonată cu sare, piper și ulei.

După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, se pune  pe masa înfăinată, se intinde cu sucitorul, se pune umplutura pe toată foaia, apoi se rulează sub forma de cozonac. Rulada obținută se așează într-o tavă de chec sau cozonac, se unge cu oul bătut și apoi se presară semințele, și se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade. Baigli, se poate consuma cald sau rece;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu varză călită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Anett 1

11.11.2014, 09:09

wow, niciodata n-am mancat baijgli sarata!

_Alina_ 1

11.11.2014, 11:39

mirela0911 1

11.11.2014, 11:55

Super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]