Balmos cu praz si branza -la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 2 Oct 2014 | 10856 vizualizari

 

Baiatului meu ii place mult balmosul asa ca am cumparat din piata jintuiala (zer acrit obtinut la stoarcerea casului de oaie). Balmosul se obtine prin prepararea unei mamaligi doar ca apa se inlocuieste cu jintuiala. Afara este deja frig, putem folosi cuptorul. Asa ca balmosul+branza a ajuns la gratinare.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri jintuiala
  • 700 gr faina malai
  • 200 gr slanina afumata
  • 200 gr branza grasa de oaie
  • 200 gr branza fetta
  • 1 buc. mica de praz
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos cu praz si branza -la cuptor:

Puneti jintuiala la fiert . Sarati . Cand aceasta fierbe turnati in ploaie faina de malai amestecand cu un tel sau o lingura de lemn . Balmosul nu trebuie  sa aiba in final o consistenta foarte mare .

Prajiti[ fara ulei ] intr-o tigaie slanina afumata taiata feliute increstate . Cand aceasta este rumene adugati prazul tocat .

Intr-o tava antiaderenta asezati straturi consecutive grasime cu slaninuta, balmos si branza sfarmata . Continuati operatiune a pana ramaneti fara materialul de lucru .

Asezati deasupra ultimului strat branza si felii de slanina afumata.

Dati tava la cuptor cam 30 minute pana incepe sa se rumeneasca .

Presarati deasupra  praz verde tocat si serviti preparatul cald .

TIPS-URI

1

Balmosul acesta este atat de gustos si consistent incat nu aveti nevoie de smantana .

2

Noi am servit alaturi o salata de castraveti cu ceapa rosie .

3

Daca nu aveti jintuiala o puteti inlocui cu iaurt, lapte acru , chefir sau/ si smantana fermentata amestecate cu apa . Trebuie sa aiba consistenta unui lapte putin mai gros .

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos cu praz si branza -la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

05.10.2014, 03:58

Diana , cu multa placere

mihaelar63 1

05.10.2014, 03:58

Babi si noua , inca mult

Xandrinne 1

17.04.2015, 09:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]