Bame cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 6872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bame ( eu am avut congelate),
  • 5 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1-2 catei usturoi tocat,
  • 4-5 rosii ( sau o conserva de rosii)
  • 1 lingurita zahar
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu sos de rosii:

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in cateva clocote, dupa care se clatesc cu multa apa rece. Dupa aceasta operatiune se pot pune in pungulite la congelator.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in ulei incins. Se adauga bamele, rosiile date pe razatoarea mica (fara coaja) si o cana cu apa. Daca aveti o conserva de rosii, puteti sa le puneti in blender. Se lasa la foc mic ~ 30 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de zahar. Se servesc atat calde cat si reci.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame