L-am ademenit pe Mos Niculaie cu o reteta canadiana :P (inca o reteta fara coacere pentru studentii fara cuptoare in camin:)))
Pentru baza:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol.
Baza:
Biscuitii se macina => "pesmet".
Pe baie de aburi, untul, zaharul, cacaua si oul se amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Luam apoi vasul de pe foc, iar dupa ce s-a racit putin adaugam peste pesmetul de biscuiti amestecat cu nuca maruntita si cocosul.
Compozitia se toarna in vas(e), se apasa bine si se tine la frigider cel putin 30min pana sa adaugam crema.
Crema:
Untul se mixeaza bine cu jumatate din cantitatea de zahar pudra, apoi se adauga banana pasata, iar la final punem si cealalta jumatate din cantitatea de zahar.
Scoatem baza din frigider si turnam crema peste, dupa care tinem din nou la frigider pana cand pregatim glazura.
Glazura:
Topim ciocolata in lapte pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca putin.
Turnam peste crema, nivelam si dam din nou la frigider cel putin o ora.
1
Crema din reteta originala era fara banane, doar cu unt, zahar pudra si frisca.
2
Eu am avut doar o banana pe moment pentru crema, dar puteti dubla chiar cantitatile, daca vreti un strat mai gros :)