Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 4168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 banane potrivite
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu zahar
  • 50 ml coniac ori rom
  • inghetata de vanilie preparata in casa
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • fructe proaspete (zmeura/coacaze/afine/capsuni)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane caramelizate cu inghetata de vanilie:

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic.

Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet.
Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung.

Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat.

Se scot pe farfuriute, cate doua jumatati, se presara fulgii de ciocolata si se adauga 3-4 cupe cu inghetata.

Se orneaza cu fructe proaspete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane caramelizate cu inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Bobo Rahela" (gen Rafaello)