Bascute cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 25 Mar 2012 | 8872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina ( se cerne)
  • 60 gr. zahar(3-4 lg)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr. unt
  • 1 cub drojdie ( 25 gr.)
  • 250 ml. lapte
  • un praf de sare

Umplutura

  • branza
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza:

- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii  si se toarna amestecul de drojdie.

- zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se amesteca cu un  praf de sare, toate se adauga cand maiaua a crescut putin

-se amesteca totul dupa care se framanta bine adaugand putin cate putin untul la temperatura camerei. pana nu se mai lipeste de maini

-se lasa la dospit in loc caldut pana -si dubleaza volumul

-se intinde foaie de 1 cm grosime ,se decupeaza cu un pahar discuri din foaia de aluat ,se asaza in tava sa creasca putin dupa care cu  ajutorul altui padar dar cu diametrul mai mic decat primul facem o adancitura in discuri,

-adancitura obtinuta o umplem cu amestecul de branza

-dam la cuptor pana se rumenesc frumos

-se pudreaza si se servesc.

SURSA .. culinar,ro

TIPS-URI

1

pot fi umplute cu diverse umpluturi:gem /dulceata,nuca ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:16

foarte bine arata

dakris 1

29.03.2012, 14:24

Arata grozav! Stafide nu?

ionela2682 1

09.05.2012, 17:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina