Sunt ideale pentru acompaniat orice ciorba sau supa si pentru servit simple ca u gustare rece.
Se pun toate ingredientele in masina de facut paine si se selecteaza programul pentru aluat, rozmarinul si cimbru se toaca fin separat fiecare. Aluatul se poate prepara si manual, dizolvand in apa usor incalzita drojdia si zaharul, compozitia aceasta turnandu-se peste faina amestecata cu sare. Se acopera cu un strat fin de faina si se lasa 10 minute apoi se framanta bine pana aluatul prinde consistenta dorita iar la final se adauga 2 linguri ulei masline si se mai framanta 5 minute.
Se lasa alatul la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se modeleaza bastonase subtiri, cu o lungime de aproximativ 10 cm care se rasucesc pe toata lungimea. Se ung cu lapte si se presara peste ele sare gema, pe jumatate dintre ele presaram rozmarin tocat marunt iar pe cealalta jumatate presaram cimbru tocat fin.
Se pun in cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius si se lasa la copt pentru 10-15 minute pana vedem ca iau culoarea aurie. Sunt crocante si au un gust deosebit de la ierburile aromate, pot sa insoteasca cu succes orice ciorba sau friptura cu legume.