Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata

de dana1986 in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 6498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 linguri de zahar
  • 180 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 150-200 gr alune prajite nesarate
  • 200 gr ciocolata neagra(sau de care preferati)
  • 1 lingura de frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata:

intr-o cratita punem 10 linguri de zahar la caramelizat(nu la ars) iar cel ramas il amestecam cu gabenusurile. cand zaharul s-a caramelizat se aduga untul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic, apoi adaugam si galbenusurila si alunele si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

luam crema de pe foc si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am pus-o in una patrata), lasam sa se raceasca si punem tava la congelator 30-60 minute.

dupa care se scoate de la congelator si se taie in bucati dupa preferinte(ca sa formam batoane).

topim ciocolata pe baie de abur o amestecam cu fisca dupa care rostogolim batoanele prin ciocolata. le punem iar la congelator pentru ca ciocolata sa se intareasca pe batonase.

BUN, BUN, BUN!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu ciocolata