Imi doresc de mult timp sa prepar aceste batoane de cereale pe care le consider un dulce cat de cat sanatos.
De obicei, le fac cu ce am prin camara, baza fiind fulgii de ovaz, la care adaug fructe confiate si siropul format din unt de arahide, unt si zahar. Cantitatile pot varia, singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este "liantul", care trebuie sa fie indeajuns pentru ca batoanele sa nu se destrame. M-am inspirat din multe locuri, insa combinatia folosita este unica
Fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si alunele se pun cateva minute la cuptor pana se rumenensc putin.
Untul, zaharul, untul de arahide si siropul de agave se pun pe foc si se amesteca pana la omogenizare. In mod normal, daca as fi gasit o reteta ce se prepara "la rece", fara utilizarea cuptorului, as fi folosit miere, insa in acest caz am ales siropul de agave care nu devine toxic la peste 40 grade, precum mierea.
Cand amestecul de seminte s-a racit, se aseaza intr-un castron impreuna cu fructele confiate si tocate.
Se toarna siropul deasupra si se amesteca bine.
Udam o hartie de copt, o stoarcem si o asezam intr-o tava cu dimensiunea 20x30 cm, in care punem compozitia. Ideea cu udatul hartiei am gasit-o pe blogul Laurei Adamache si mi s-a parut interesanta, altfel, as fi uns hartia cu putin unt.Tasam foarte bine cu o paleta si dam la cuptor cam 10 minute, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Lasam sa se raceasca complet, apoi portionam la dimensiunea dorita.
Sunt foarte gustoase!