Beetroot muffins

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mar 2011 | 4866 vizualizari

 

un desert cu sfecla rosie si vanilie, sanatos si gustos! de frumos ziceti voi!:))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 280 g faina
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 3 lingurite cacao pudra

pt.piureul de sfecla rosie:

  • 1/2 radacina mica de sfecla rosie
  • 3 linguri pline cu iaurt simplu
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie

pt.glazura:

  • 1 ciocolata alba
  • 4-5 caramele cu gust de fructe
  • varf cutit de unt
  • 3 linguri de lapte de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beetroot muffins:

Se bat ouale impreuna cu zaharul cam 15 minute pana-si dubleaza volumul.
Sfecla se curata de coaja si se coace putin in cuptor(normal sau cu microunde).Apoi se toaca bucatele si se mixeaza impreuna cu untul topit, zaharul si iaurtul si vanilia.Piureul obtinut se amesteca cu o lingura cu ouale batute si apoi cu faina si un praf de sare.Se obtine o compozitie spumoasa de un roz superb.Cateva linguri se ia din compozitie si se amesteca separat intr-un castronel cu putina cacao. Se ung formele de briose cu unt si apoi se toarna aluatul roz.Din compozitia cu cacao se picura mici buline din loc in loc.Se coc la cuptorul preincins cam 20 de minute.Se scot si se racesc, se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu o glazura delicioasa facuta din ciocolata alba topita la bain marie impreuna cu caramele cu fructe si putin unt si lapte.Glazura se aseaza ca o plapumica si se puncteaza cu creioane de zahar colorat de la Dr Otker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beetroot muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

Oana 1

14.03.2011, 23:28

Ce reteta suuuper O idee fantastica! Arata minunat

epurasha2bb 1

15.03.2011, 10:25

multumesc fetelor!
aziz nu se simte deloc, pe cuvantul meu, sfecla coapta amestecata cu zahar si putin lapte cu vanilie o poti manca si asa goala, e super gustoasa!in prajitura ce sa zic e si mai buna, ca ramane doar culoarea frumoasa !

adry88 1

03.06.2011, 11:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Primele mele savarine