Bile cu visine

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 5389 vizualizari

 

O noua reteta din seria Reciclabile ;) Fursecurile, turta dulce, biscuiții și celelalte uscături ce au rămas de sărbători, nu le putem da deoparte, se pot recicla într-un mod tare plăcut papilelor gustative. Bunatati pentru colindatori, chiar și așa reciclate ;) 
http://retete.panacris.ro/recipes/bile-cu-visine/

 

INGREDIENTE

  • cca. 400 g fursecuri/ turtă dulce/ biscuiți 
  • 50 ml lapte 
  • 250 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g pudră de roșcove 
  • 4 linguri sirop de căpșuni 
  • Pentru umplutură:
  • vișine din vișinată dezosate, adică fără sâmburi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bile cu visine:

 

Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.

Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.

Se iau bucăți de aluat, se modelează, apoi aplatizează, iar în mijloc se pune o vișină, apoi se adună aluatul în jurul vișinei cu pricină, și se modelează, ca și plastelina, de pe vremea grădiniței, până se obține o bilă omogenă și compactă.

Bila se rulează prin amestec de nucă măcinată, asezonată cu zahăr și scorțișoară sau nucă de cocos/fulgi de migdale după preferințele fiecăruia.

 Bilele obținute se așază pe un platou, se lasă la rece până a doua zi ;) Apoi sunt numai bune de savurat alături de cei dragi și colindători. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bile cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada