Bilute albe si negre

de housy in Prajituri, 12 Ian 2011 | 16773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bilutele albe:
  • 250  lapte praf
  • 200 zahar pudra
  • aroma de migdale
  • alune nesarate
  • 200 - 250 gr unt
  • 250 gr nuca de cocos
  • Pentru bilute negre:
  • 30 biscuiti petti beure
  • 100 gr unt
  • 75-100 gr zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri apa
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute albe si negre:

Bilute albe:

  • 1. untul se bate bine cu mixerul
  • 2. peste se adauga zaharul si se bate in continuare
  • 3. se adauga laptele praf, 3 linguri nuca de cocos si aroma de migdale
  • 4. se omogenizeaza totul
  • 5. se ia cate o lingurita de compozitie si se formeaza in palme o biluta in interiorul carei se pune o aluna nesarata, si apoi se tavaleste prin cocos
  • 6. se repeta procesul pana la terminarea compozitiei

Bilute negre:

  • 1. zaharul, cacaoa, apa si untul se pun intr-un ibric, si se pun la foc mic, formandu-se un sirop
  • 2. biscuitii se sfarama la robotul de bucatarie
  • 3. peste biscuitii sfaramati se pune siropul gata inchegat si se amesteca bine pana se formeaza o compozitie tare ce poate fi modelata
  • 4. in mana se modeleaza bilute ce apoi se tavalesc prin cocos

                                Ambele tipuri de bilute se dau la rece prentu aprox. 3 ore!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute albe si negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri colorate de iarna