Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)

de Georgia in Prajituri, 28 Noi 2011 | 4610 vizualizari

 

Sunt super ciocolatosi! Ii multumesc pentru reteta lui any_annette!

 

INGREDIENTE

  • 60 de grame unt
  • 225 gr ciocolata amara
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 225 gr faina alba
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru imbracat la final inainte de a-i pune la cuptor
Portii: 42
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles):

Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.

Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta de rom si ciocolata topita. Amestecam. Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor  cu mixerul sau cu o lingura, pana ce faina e absorbita total de aluat.

Aluatul obtinut se tine de seara pana dimineta la frigider acoperit cu o folie alimentara de plastic, sa nu faca crusta. A doua zi, pe o farfurie punem zahar tos, iar pe alta zahar pudra si incepem a modela biscuitii.

Luam cu o lingurita bucati din aluat cat sa formam o bila cam de 3 cm., le modelam in palma, le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, nu prea apropiate.

Au iesit doua tavi, am bagat-o pe prima la cuptor, intre timp am modelat restul de biscuiti si i-am bagat in alta tava cand i-am scos pe primii.
Se dau la cuptor la 170 de grade (cuptor preincalzit) pentru 8-9 minute zice reteta, eu am lasat mai mult, depinde de cuptor. Nu-i lasati prea mult, pentru ca trebuie sa ramana moi in interior. Asta daca va plac, daca ii vreti mai crocanti, mai lasati vreo 5 min. in plus la cuptor. Dupa ce s-au racit i-am depozitat intr-o cutie de tabla. Sunt buni si dupa mai multe zile.



Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu Nutella si mure