Biscuiti cu busuioc si cimbru

de Oana in Prajituri, 28 Mai 2015 | 5327 vizualizari

 

Au iesit extraordinari, cu o aroma deosebita! 

 

INGREDIENTE

    • faina alba- 125 gr
    • lapte- 60 ml
    • galbenus de ou- 1 buc
    • zahar- 50 gr
    • unt- 60 gr
    • turmeric- 1 /2 lingurita
    • busuioc si cimbru uscate- 1 /2 lingurita
    • praf de copt- 1/2 lingurita
    • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu busuioc si cimbru:

  • Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare

  • Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou

  • Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm

  • Daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor

  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute

  • Puneti apoi aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului

  • Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt

  • Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor deasupra

  • Cand se racesc se pudreaza cu zahar

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti intinde foaia de aluat si decupa biscuiti cu forme de biscuiti, daca nu aveti un aparat special

2

Din cantitatea de aluat de mai sus au iesit o tava de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu busuioc si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post