Biscuiti cu ciocolata

de roman in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 2578 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 1 esenta de rom
  • 1 galbenus
  • 100 g nuci/alune maruntite
  • 50 g ciocolata
  • 30 g cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Inainte de toate, se mixeaza untul cu zaharul, astfel incat sa se obtina o crema. Peste compozitia obtinuta, se adauga un galbenus si esenta de rom, mixand in continuare. Apoi, se distribuie aceasta compozitie de unt in doua vase diferite. Ciocolata neagra tocata bucati mici impreuna cu nucile maruntite se amesteca cu faina si cu praful de copt si se incorporeaza treptat peste cele doua compozitii cu ajutorul unei spatule, doar ca in una din ele, se mai adauga si cacao pentru a forma un aluat mai inchis la culoare. Astfel, cele doua aluaturi obtinute (unul simplu si unul cu cacao) se adauga la frigider, urmand a sta sa se odihneasca aproximativ 2 ore. Se formeaza fursecurile dupa marimea dorita (eu am format bilute mici pe care le-am turtit usor) si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins circa 10 minute si se pot orna ulterior cu ciocolata neagra topita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos