Biscuiti cu lamaie

de - Andreea - in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 10001 vizualizari

 

Sunt cei mai buni biscuiti cu lamaie mancati vreodata... Ingredientele nu sunt costisitoare si se fac usor.Trebuie doar putina rabdare...dar merita !!!

 

INGREDIENTE

  • 55 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina alba tip ''00''
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • zahar tos si zahar pudra ( pentru ''tavaleala'' )
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lamaie:

Untul ( sau margarina) trebuie  scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca.

Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o crema fina.

Adaugam oul intreg ,zeama de lamaie,coaja rasa de la lamaie si mixam in continuare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia cu unt.Amestecam totul foarte bine.

Acoperim bolul cu o folie de plastic ( optional) si dam la frigider pentru cateva ore.Eu am lasat 3 ore.Aluatul va trebui sa fie tare,sa poata fi modelat cu usurinta.

Dupa timpul in care a stat la frigider , luam aluatul si il impartim in mai multe bile ( de marimea dorita).

Fiecare bila o trecem mai intai prin zahar tos ,apoi prin zahar pudra.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ).

Punem bilele de aluat lasand spatiu intre ele.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 10 minute.

NU se lasa mai mult de 10 minute deoarece ,desi abea scoase din cuptor par moi,ele se vor intari.

Se pastreaza de pe o zi pe alta ( daca apuca :) ) intr-un vas inchis ermetic.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus ies 18 biscuiti.

2

Puteti inlocui untul cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]