Eu nu prea fac fursecuri sau turta dulce cu braduti sau mosuleti, din lipsa de rabdare, dar intr-o zi am sa-mi iau inima in dinti si am sa imprumut de undeva rabdare, sa vedeti atunci! :))))
Insa am facut niste biscuiti simpli si tare gustosi, cu aroma intensa de scortisoara si tare sfaramiciosi, pe care i-am copt la aparatul de gofre.
Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru.
Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu scortisoara, galbenusurile, sarea si frecam totul cu o lingura de lemn pana obtinem o crema pufoasa.
Se pot amesteca foarte usor si cu mixerul, dar eu prefer lingura de lemn.
Nu stiu de ce, dar cand eram copil, bunica si mama ne invatau sa nu introducem metal atunci cand frecam untul cu zaharul si m-am obisnuit sa folosesc lingura de lemn.
Dar nu respect mereu aceasta invatatura, depinde cat timp aloc preparatului respectiv.
Punem bicarbonatul intr-un pahar si turnam otetul amestecand energic si cu atentie ca se formeaza spuma la contactul celor doua ingrediente.
Turnam bicarbonatul stins peste compozitia cu unt, omogenizam bine si incepem sa adaugam faina treptat, amestecand la inceput cu lingura de lemn apoi cand compozitia se ingroasa, ne folosim de maini.
Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu mai este lipicios.
Va iesi un aluat destul de tare si foarte sfaramicios, datorita atat bicarbonatului cat si unturii.
Punem aluatul intr-o folie si il dam la frigider pentru cateva ore.
Cand scoatem aluatul din frigider il mai framantam putin pentru a se inmuia si formam mingiute pe care le intindem in forma rotunda cat dimensiunea aparatului de gofre.
Introducem aparatul in priza si il setam la nivelul cel mai ridicat.
In momentul cand ledul verde ne anunta ca s-a incins, asezam aluatul intins, in interior si inchidem capacul.
Primii biscuiti se vor coace cam in 2 minute, apoi timpul se va reduce pentru ca aparatul va fi destul de incins.
Nu asteptam sa ne avertizeze ledul de fiecare data, ca riscam sa-i ardem, asa ca vom verifica tot timpul ridicand capacul.
Eu am copt din aluatul rezultat de 8 ori.
Deci au rezultat 40 de biscuiti in forma de inimioara.
1
Se pot prepara si la cuptor.
2
Vom itinde mingile de aluat, pe rand, in timp ce se coc biscuitii din aparat, pentru a nu se inmuia aluatul prea rau daca sta mult intins.
3
Fiind un aluat sfaramicios si biscuitii vor iesi cu aceeasi proprietate si copti, asa ca vom avea grija cand ii scoatem din aparat sa nu-i rupem, de aceea nu-i vom rasturna, ci ii vom desprinde cu grija de pe aparat.
4
Pentru cei care nu suporta untura, pot folosi doar unt cu procent ridicat de grasime.