Biscuiti cu scortisoara (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 4009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 520 g faina de grau
  • 120 g zahar pudra
  • 250 ml apa
  • 3 lgt scortisoara pudra
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 120 g banana (1 banana decojita)
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/8 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara (de post):

1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra.

2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen. 

3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider (daca nu aveti timp puteti sari acest pas).

4. Preincalzim cuptorul la 200°C.

5. Taiem cate o felie cu latimea de 2-3 cm din cilindrul de aluat, pe care o rulam (e acelasi procedeu ca la colaci), luam de un capat si rasucim sub forma unei cochili. Eu am facut dintr-o singura felie cate 2 melcisori, depinde de cat de mari ii vreti. ;) 

6. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10 min. 

S-aveti pofta!  

 

TIPS-URI

1

Nu suunt foarte dulci, daca vreti mai puteti adauga zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune si nuca