Biscuiti cu suc de clementine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 5114 vizualizari

 

Am pregatit niste biscuiti tare buni. Am vrut sa ii fac stampilati, insa nu s-a pastrat forma, oricat de mult m-am straduit eu sa tin aluatul rece. In final, am renuntat si am facut si simpli pentru a vi-i prezenta. Vi-i recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 25 g untura solida
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml suc proaspat de clementine
  • faina cat cuprinde (circa 300 g)
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu suc de clementine:

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la congelator pentru jumatate de ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza biscuiti cu o forma speciala. Se transfera biscuitii intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, desprinzandu-i de masa de lucru cu un cutit cu lama subtire. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.

Dupa ce se racoresc, biscuitii se pot pastra in cutii metalice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu suc de clementine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]