Biscuiti de iarna

de RuxyRux in Prajituri, 6 Dec 2012 | 7256 vizualizari

 

La Multi Ani spun si eu tuturor sarbatoritilor cu nume sfant, astazi in zi mare de sarbatoare...si baietelului meu drag( mami tot baietel il vede desi e la varsta adolescentei)...acesti biscuiti nu au nevoie de nici o prezentare caci numai combinatia de ingrediente poate spune totul despre ei......am sa va spun doar ca sunt minunat de aromati si parfumati...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina( tip spelta sau alba cum doriti)
  • 100 gr faina de ovaz
  • 100 gr faina de orez
  • 20 gr faina de fulgi de cocos
  • 50 gr unt de cacao
  • 200 gr unt
  • 275 gr zahar brun ( pudra)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamon pudra
  • 5 cuisoare macinate
  • 3 flori de anason macinate
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • vanilie pudra
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Glazura:
  • zahar pudra si suc de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de iarna:

Topim untul de cacao pe baie de aburi.

Cernem faina si o amestecam cu restul de faina de ovaz si apoi cea de orez, fulgii de cocos macinati, untul moale, si apoi restul ingredientelor, aromele, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si untul de cacao topit. Preparam aluatul, amestecand si framantand aluatul pe care il vom infolia si-l vom pune la rece pentru aproximativ 30-45 de minute.

Intindem o foaie eu de fiecare data ma ajut de folia de prospetime si intind cu sucitorul pe deasupra ei....folosim formele de biscuiti si ii vom decupa si ne vom juca cu ciupercutele, inimioarele, ursuletii, bradutii, fluturasii, iepurasii...uite asa ne mai trezim ca suntem de fapt, macar in suflet niste copii :)))) apoi ii asezam pe tava tapetata cu foaie de copt. Mie mi-au iesit 3 tavi de biscuiti.

Ii coacem pentru 12-14 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.

I-am glazurat apoi cu amestecul de zahar pudra si suc de rodie. Putem alege sa glazuram numai cativa...oricum dispar rapid de pe platou :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci cu crema de ciocolata