Biscuiti de ''sticla"

de retetele_tinei in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 3059 vizualizari

 

Acesti minunati biscuiti de "sticla" sunt ideali pt bradul de Craciun, pentru ca se pot prinde cu usurinta in el. Personal, imi place design-ul lor care dupa mine este foarte imbietor... sper totusi ca ii veti pregatii si voi! 

 

INGREDIENTE

  • 350g faina (jumatate faina manitoba si jumatate faina 00)
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 ou mare
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 praf de copt
  • putin sare
  • bomboane tari
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de ''sticla":

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt.

Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen.

Aluatul rezultat, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 20 de minute.

Cat aluatul se "odihneste" in frigider, se iau bomboanele si se sparg cu ciocanul de carne. Bomboanele pot fi de orice culoare.

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se ia, se intinde pe o suprafata data cu faina si se taie cu o forma de steluta, mai mare.

Apoi, stelutele se vor taia cu alte forme mai mici.

Stelutele rezultate se pun intr-o tava, iar in mijloc se pun bomboane sparte.

Daca doriti ca sa prindeti in brad, aceste stelute, cu ajutorul unei scobitori puteti face o mica gaura intr-o parte.

Apoi, tava se da la cuptor, pana biscuiti prind o culoare caramel. Biscuitii se vor lasa la racit in tava, pentru ca reci se vor desprinde fara sa se rupa.

 Cand sunt reci, se pune cate un snur subtire sau chiar ata, in fiecare gaura facuta inainte, iar apoi se pot prinde in brad.

Dupa mine, sunt mult mai buni, a doua zi, cand incep sa se inmoaie.

Sarbatori fericite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de ''sticla"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

26.12.2015, 20:51

Rocsi 1

27.12.2015, 18:16

Ce frumosi sunt!

Panacris 1

06.12.2016, 18:50

Buna idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata fara zahar