Biscuiti pestisori

de Mama_Lizica in Prajituri, 31 Dec 2009 | 5016 vizualizari

 

E o reteta simpla, se face repede si biscuitii se pastreaza chiar si 2-3 saptamani (daca nu pui ciocolata pe deasupra), intr-o cutie de metal. Se poate pune si cacao in compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 100 g zahar pudra,
  • 150 g unt,
  • 250 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 esenta lamaie sau portocala,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • nuci pisate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pestisori:

Toate ingredientele se amesteca bine, apoi se framanta energic pe o planseta presarata cu putina faina. Cand coca e legata si putin tare, se intinde intr-o foaie de jumatate de centimetru grosime si se taie (cu formele de biscuiti sau folosind un sablon de carton decupat in forma de pestisor). Se coc in tava neunsa si netapetata cu faina, la foc potrivit, cateva minute. Atentie, se ard destul de repede! Cand s-au racit, pot fi ornati cu ciocolata topita la bain-marie, apoi dati prin nuca pisata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pestisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui