Biscuiti rustici umpluti cu mere

de Ksenya in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 4159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • (apoximativ 20-22 bicuiti)
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii
  • 20 g zahar din trestie de zahar
  • 2 linguri dulceata caise
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti rustici umpluti cu mere:

Se face un aluat  din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut  și la final untul rece  taiat în bucăți mici. Se framanta un aluatul si daca e nevoie se mai adauga 2 linguriapa rece, si se da la rece pentru 30 min. 

Intr-o cratita, punem merele curatate de coaja si taiate  bucati mici.  Se adauaga zaharul brun, dulceata si scortisoara. Punem cratita  la foc pentru 15 minute, pana se ingroasa compozitia. Se da deoparte si se lasa la racit. 

Se incalzeste cuptorul la 180 °. Tăiem aluatul in 2 si intindem  aluatul in 2 foi  (aproximativ 0,5 cm grosime). Pe prima foaie cu  ajutorul unei lingurite formam movilite. Acoperim cu cealata foaie. Sigilam bine foaia cu ajutorul unei cesti de cafea,formam biscuitii. Cu un cutit bine ascutit facem o incizie, pentru a da o tenta de rustic. Coacem la cuptor 15 minute.Biscuitii sunt ideali pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti rustici umpluti cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

23.01.2016, 10:30

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 18:46

Ce bunatate

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:27

Deliciosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de cacao