Biscuiti spritati

de mirela0911 in Prajituri, 12 Ian 2015 | 31598 vizualizari

 

O reteta veche, dar niste biscuiti fragezi si buni, de sa tot mananci!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • putina sare
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 250 g untura
  • 1 lgt coaja rasa de portocala
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 ml lapte caldut
  • zahar pudra vanilinat
Portii: 150
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Pentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat.

Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura, coaja rasa de lamaie si portocala si laptele caldut. Se amesteca pentru inceput cu o lingura toate ingredientele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Se taie in bucati astfel incat sa poate fi introduse in masina de tocat.

Se instaleaza forma la masina de tocat si se introduce cate o bucata din aluat, formandu-se astfel biscuitii, cu o lungime de cca 5 cm. Se aseaza in tava si se da la cuptor pt 25-30 minute la 180 de grade, sau pana prind o usoara culoare aurie. 

Cat sunt calzi se dau prin zaharul pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui laptele cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

claudiahj 1

24.05.2016, 01:16

se poate inlocui untura cu altceva ca nu am voie sa mananc am probleme cu ficatul si va rog sa puneti o optiune de printare a retetelor
multumesc

mirela0911 1

24.05.2016, 06:41

Claudia, poți înlocui untura cu unt sau margarina. Cat despre printat, exista un buton cu o imprimanta deasupra pozei. Încearcă de acolo sa printezi rețeta! O zi buna!

abstract01 1

17.10.2020, 21:38

Foarte buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]