Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2012 | 5313 vizualizari

 

Hai că de Crăciun trebuie ceva lângă băutură şi vă propun ceva mai ţărănesc!

 

INGREDIENTE

  • 800 g de brânză/telemea
  • 800 g de unsoare
  • 1000 g făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • chimen
  • 2 ouă pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele:

Se amestecă unsoarea de porc, brânza rasă, chimenul.

Făina se amestecă bine cu drojdia cu 15 minute înainte. Se adaugă la prima compoziţie.

Se tapetează tava cu 2 coli de hârtie albă mai subţire, format A4.

Se da prin maşina de tocat cu forma respectivă de biscuiţi şpriţaţi. Se pun în tava şi se ung cu o pensulă, după ce am bătut bine ouăle.

Sunt foarte fragede!

Atenţie: Nu se lasă deloc la dospit!

Se coc până devin aurii.

TIPS-URI

1

Aluatul se ţine la rece, e bine să nu fie cald în casă când lucraţi.

2

Ies mai multe tăvi, 4-5.

3

Puteţi încerca mai întâi cu jumătate din cantitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci