Biscuiti vanilati cu lamaie

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Feb 2015 | 8020 vizualizari

 

Atat de fragezi incat se topesc in gura de placerea gustului :)))))! :) Va invit sa ii probati...merita, este o reteta de biscuiti excelenta, usoara, simpla si rapida!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina de patiserie
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt( gras 85% neaparat)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana grasa
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie( 2 sau 3 pliculete de zahar vanilat)
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti vanilati cu lamaie:

Din aceasta cantitate iese o tava de biscuiti( tava de cuptor).

Se cerne faina( sau nu, cum doriti) si se da deoparte, untul rece se da pe razatoarea mare, intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor, zaharul pudra, vanilia, galbenusurile, smantana, zeama si  coaja de lamaie, sarea si praful de copt.

Incepem sa adaugam faina, mai intai punem 250 grame si apoi restul putin cate putin, pana simtim ca aluatul se desprinde  destul de usor de pe maini. 

Dupa ce dam o forma aluatului il infainam foarte putin, il infoliem si il dam la rece 10 minute. Incingem cuptorul la 180 de grade si ne apucam sa formam biscuitii.

Coacem biscutii 20 de minute, ii scoatem cand sunt gata , ii lasam sa se raceasca si ii pudram cu zahar pudra vanilat.

Deeeeeeeliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti vanilati cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post