Este un tort cu care iti poti impresiona orice invitat, sau chiar soacra :D Nu este greu de facut, dar trebuie tinut la congeletor, asa ca e bine sa-l faci in 2 zile.
Tortul meu contine
1. Rulada de cacao cu crema de branza si visine in alcool
2. Inghetata de ciocolata cu coaja de lamaie
3. Inghetata de vanilie
4. Sos de cacao
RULADA DE CACAO pentru o tava de aproximativ 50 cm x 40 cm
1. Incalzeste cuptorul la 180 C.
2. Unge tava cu putin ulei, pune o foaie de copt in ea si unge-o.
3. Bate ouale cu zaharul, pana ce se intaresc bine (cand ridici paletele, bezeaua care curge ramane la suprafata minim 10 secunde).
4. Cerne faina si cacaoa si amesteca-le in bezea cu o spatula. Usor, ca sa nu isi piarda din volum.
5. Adauga apa si amesteca in acelasi mod.
6. Pune coca in tava, niveland usor ca sa fie egala peste tot.
7. Coace 10- 12 minute, sau pana ce scobitoarea iese curata. Scoate-o din cuptor.
8. Intinde pe masa un prosop de bucatarie curat. Imprastie pe el putin zahar.
9. Pune blatul pe prosop si scoate hartia de copt. Taie marginile daca s-au uscat prea tare.
10. Ruleaza blatul cu prosopul in interior. Eu am rulat pe latime, astfel incat rulada sa fie mai subtire.
11. Lasa la racit pe un gratar.
12. In timpul asta fa umplutura. Pentru asta amesteca bine toate ingredientele.
13. Cand s-a racit, desfa rulada si unge-o cu crema.
14. Ruleaza din nou, de data asta fara prosop. Inveleste rulada in folie de plastic si pune-o la rece cateva ore (peste noapte e si mai bine)
INGHETATA DE CIOCOLATA am facut-o ca aici si am adaugat niste coaja rasa de lamaie
Inghetata de vanilie poti s-o faci asemanator, sau sa o cumperi.
SOSUL
1. Intr-o craticioara amesteca zaharul, cacao, amidon si apa.
2. Pune pe foc mic amestecand, pana ce sosul se ingroasa (cam 2 minute)
3. Ia de pe foc si pune la racit (eventual intr-un castron cu apa rece)
ASAMBLAREA
1. Scoate inghetata de vanilie din congelator si las-o sa se topeasca, pana ce poate fi intinsa.
2. Taie rulada in felii late de 2 cm
3. Acopera interiorul unul castron cu folie de plastic
4. Pune feliile de rulada in castron, una langa alta. P
5. Intinde inghetata peste feliile de rulada. Acopera cu folie de plastic si pune la congelator cateva ore, pana ce inghetata s-a intarit
6. Toarna sosul de cacao. Acopera cu folie si pune la congelator sa se inghete
7. Scoate inghetata de ciocolata din congelator si las-o sa se topeasca pana ce poate fi intinsa. Pune-o peste sosul de cacao.
8. Lasa totul la congelat bine.
9. Inainte de a servi tortul. scoate-l din congelator sa se inmoaie putin (minim 10 minute). Feliile se taie usor cu un cutit incalzit in apa fierbinte.