Bomboane de zahar ars

de adasev12 in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 24972 vizualizari

 

ca la mama acasa...asa e facea mama cand aveam pofta de dulce si nimic altceva la indemana...asa mi-a ramas in minte gustul lor placut si crocanteala ce-o savuram copii fiind...dar uite ca si acu, om batran, ma mai ia pofta lor...poate e melancolia anilor copilariei...poate dorul de casa....offfff....

 

INGREDIENTE

  • 10 lg zahar
  • 2 maini bune de nuca prajita si taiata bucatele
  • o lg unt 2 lg apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de zahar ars:

Zaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si apoi repede repede cu ajutorul unei linguri de asemenea unsa

Se fac bilute si se asaza pe o farfurie, tot unsa...Caramelul se intareste repede, asa ca mai trebuie din cand in cand invartit pe platou...s-ar putea sa va si frigeti putin degetelele...dar deh...pt placerea gustului ce nu face omul....Initial vroiam sa le fac sub forma de bastonase...dar vroiam totusi sa arate ca alea ce mi le facea mama....mmmmmmmmmmm.....buneeeee

TIPS-URI

1

daca le lasati pana a doua zi vor fi mult mai bune, pt ca se inmoiae putin, exact cat trebuie ca sa nu va rupeti dintisorii

2

nuca neaparat trebuie sa fie prajita intai

3

cantitatea fiecare o potriveste dupa cum doreste

4

mie mi-au iest 12 bombonele din cantitatea asta

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Romana