Absenta grasimilor si a produselor de origine animala nu ne pot impiedica sa pregatim deserturi de post delicioase.
Daca nu tineti post atunci reteta asta se poate adapta usor dupa gusturi.:)
Ingrediente:
Pentru umplutura:
Pentru sirop:
Decor:
Mod de preparare:
1.Pentru sirop,se pun apa sau laptele cu zaharul si cacaoa,dupa gust,la fiert,si se lasa pana se obtine un sirop bine legat.
2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat.Peste ei adaugam margarina moale,cele doua linguri de cacao,stafidele,nuca,esenta de rom si o parte din sirop(rece).Amestecam bine cu mainile pana se omogenizeaza.Compozitia trebuie sa fie destul de umeda;daca ni se pare uscata mai turnam sirop si amestecam din nou.
3.Din pasta rezultata se iau mici bucatele care se modeleaza intre palme,se pune o visina fara sambure sau 2-3 afine.Formam bilute pe care le asezam pe un gratar.
4.Ciocolata neagra se topeste la microunde in doua-trei etape a cate 30 de secunde.Decoram bombonelele aromate si le asezam pe hartii speciale.
Sunt delicioase,aromate,moi si crocante la suprafata.
Pofta buna.