Bomboane Raffaello

de Corinuta in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 8254 vizualizari

 

Imi plac tare mult bombonelele astea si cand am citit reteta Licutei m-am hotarat sa incerc si eu sa fac acasa....bineinteles nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

Pentru bomboane:

  • 340 ml lapte condensat
  • 5 linguri lapte praf
  • 80 g unt moale
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g foi de napolitane maruntite
  • 50 g biscuiti maruntiti
  • migdale sau alune 

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura unt
  • 100 g fulgi de cocos

Pentru laptele condensat:

  • 130 ml apa clocotita
  • 3 linguri unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 150 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Prima data pregatim laptele condensat: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana la omogenizare.

Pregatim bomboanele: se mixeaza laptele condensat cu untul, se adauga laptele praf, fulgii de cocos, napolitanele si biscuitii, se framanta bine, iar cand s-au omogenizat se fac bilutele cat o nuca. In mijlocul fiecareia putem pune o migdala sau aluna. 

Se topesc impreuna ciocolata cu laptele si untul si se amesteca bine. Se dau bilutele prin aceasta glazura, apoi prin fulgi de cocos, dupa care se aseaza pe un platou si se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]