Borcanasul cu orez

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 13 Aug 2010 | 3689 vizualizari

 

m-am jucat eu odata cu orezul si m-am gandit sa umplu un borcanas din ardei cu orez.:)

 

INGREDIENTE

  •        3-4 bucati de ardei gras rosu mare
  •       cateva felii de sunca de pui
  •       1 cana orez
  •       1 fir ceapa verde
  •       marar verde
  •       3-4 morcovi tineri si dulci
  •       ulei
  •       sare
  •       curry


Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borcanasul cu orez:

Se fierbe orezul in apa  cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi. Se pune intr-o craticioara un pic de ulei si se caleste putin de tot ceapa verde, cat sa se inmoaie putin dar sa nu piarda culoarea. Se adauga si sunca bucatele si apoi amestecul de orez cu morcovi si se mesteca usor cu lingura din cand in cand.

Cand s-au omogenizat bine se adauga si mararul tocat si praful de curry si se mai lasa 1 minut. Se taie un capac la ardeiul gras si se scobeste bine de seminte. Se umplu ardeiul cu compozitia racita si se serveste cu capacelul deasupra.

 Puteti face o floricica din sunca pentru ornament.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borcanasul cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mena29 1

15.08.2010, 08:04

As vrea si eu u borcanas

epurasha2bb 1

15.08.2010, 16:05

multumesc fetelor!

adry88 1

30.05.2011, 21:18

foarte interesant si frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar