Bors calugaresc de cartofi

de nadina73 in Ciorbe, 23 Noi 2010 | 6732 vizualizari

 

Un bors minunat ,pe care prima data l-am mancat la Manastire la Recea ,jud Mures.Un bors de cartofi cu mamaliguta...................... sincer ,nici nu va puteti inchipui ce gust gust minunat are acel bors

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 1,5 litri apa
  • sare
  • 2cuburi vegeta naturala pregatita in casa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 litru de bors de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors calugaresc de cartofi:

Se curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant fierti se pune usturoiul pisat si borsul caldut(incalzit putin sau chiar dat un clocot inainte).

Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si borsul e gata

La mamastire  la Recea ,jud Mures am mancat cu mamaliguta ...minunat,merita sa incercati

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors calugaresc de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

23.11.2010, 22:11

Vegeta de casa, bors de casa! O delicatesa!
Si arata atat de apetisant

MotanLaOale 1

24.11.2010, 08:16

aziz 1

24.11.2010, 12:27

nadina sa ne fi invirti la la aceeasi minastire amindoua dar in zile diferite?tu cu ,,bors calugaresc,,eu cu ciorba de fasolica cu bureti si orez,,.......super tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu mangold si costite de porc