Nu am facut niciodata galuste de faina in supa sau ciorba!Reteta asta este excelenta,e putin modificata dar super buna,m-am inspirat de aici http://www.divainbucatarie.ro/bors-de-conopida-cu-galuste-faina/
Pentru galuste:
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.
Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala.
Legumele calite se adauga in oala de ciorba.
Conopida se rupe buchetele,se taie potrivite(dupa cum doreste fiecare),se pun intr-un castron in apa rece si sare.
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga bucatiile de conopida si condimentele.
Se prepara galustele de faina din oul amestecat bine si faina cat cuprinde,pana avem o compozitie nu foarte groasa.
Cu o lingura umezita se formeaza galustele,se lasa la foc mic sa fiarba circa 10 minute.
Intr-un bol se amesteca galbenusul de ou cu smantana si borsul maggi,se toarna cate un polonic din zeama fierbinte,se amesteca bine si se toarna in oala de ciorba(oala nu trebuie sa fie pe foc).
Se adauga patrunjelul tocat marunt si se poate servi!