Bors de curcan

de violeta30 in Ciorbe, 26 Ian 2015 | 5323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de curcan
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • o jumatate de telina mica
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri de rosii in bulion
  • 5 l apa
  • sare
  • 1, 5 l de zeama de varza sau un litru de bors
  • fidea
  • marar si leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Punem apa la fiert si cand a fiert adaugam legumele taiate cubulete, mai putin rosiile si sucul de rosii. Intr-un vas separat oparim carnea (asa iese toata spuma), cand a dat in clocot varsam apa si clatim carnea, apoi o introducem in vasul cu legume. Dupa 10 minute punem rosiile si sucul de rosii si o lingura de sare. Lasam sa fiarba bine carnea.

Adaugam borsul/zeama de varza. Daca punem zeama de varza va trebui sa avem grija cu sarea pentru ca zeama este sarata. Zeama de varza/borsul se fierbe inainte de a a fi pus in ciorba. Cand incepe sa fiarba adaugam fideaua si mai lasam vreo 7-8 minute.

Oprim focul si adaugam verdeata punand deasupra un capac.

Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa verde/uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]