Bors de miel

de Panacris in Ciorbe, 29 Aug 2013 | 7569 vizualizari

 

Pentru majoritatea Bucătărașilor, acest preparat pare comun, dar pentru mine fiind o noutate, aici mă refer la folosirea borșului de casă ( în adevăratul sens al cuvântului ;), am vrut să o împărtășesc cu voi! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • carne de miel cu os cca. 1000 g,
  • mațe de miel,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină 1 bucată mică,
  • păstârnac 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • sare iodată,
  • leuștean furnze cca. 1/2 legătură,
  • borș din tărâțe de casă cca. 500 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Carnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai durează vreo 20 de minute până ce se poate umbla la oală. Între timp se curăță legumele, se rad mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de carne. Mațele curățate foarte bine, cu apă rece, ceapă și bicarbonat, se pun la fiert separat în puțină apă rece. După ce au dat un clocot se strecoară și se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de legume, care se completează cu zeama de carne și bucățile de carne fierte separat. Separat se dă borșul în clocot, apoi se adaugă la ciorba noastră și se mai lasă la fiertm la foc mediu, semiacoperit cca. 15 minute. Se asezonează cu sare și leuștean.

Borșul se servește fierbinte cu un colț de pâine caldă sau mămăligă și ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]