Bors de vara

de MotanLaOale in Ciorbe, 24 Sep 2019 | 3429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 4 rosii
  • 3 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 1 litru bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de vara:

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura.

Se pun intr-o oala si se calesc 2-3 minute in ulei.

Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute.

Dovlecelul si cartofii se cutata si se taie cuburi.

Se adauga fasolea verde, mazarea, dovlecelul si cartofii si se mai fierbe totul 15-20 minute.

Cand sunt fierte toate legumele, se adauga rosiile si borsul si se mai fierbe 10 minute.

Se potriveste de gust cu sare si piper, se adauga mararul si leusteanul tocate si se mai da un clocot.

Se serveste cu smantana sau fara dar neaparat cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel