Bors rusesc de sfecla si smantana

de ClaudiaHossu in , 1 Aug 2018 | 2830 vizualizari

 

o ciorba sanatoasa si savuroasa de vara

 

INGREDIENTE

  • smantana de gatit 500 ml
  • sfecla 1 bucata
  • 400 de gr spanac
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 rosii
  • 1 telina mica
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru
  • usturoi
  • chimen
  • rosii uscate
  • 2 linguri de ulei
  • 1 kg carne de vita
  • 6 litri apa
  • 2 linguri de bors 
  • delikat de gaina
  • usturoi 3 catei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rusesc de sfecla si smantana:

Se curata carnea si se taie cubulete. Se spala bine, se pune carnea in oala cu 2 linguri de ulei si 6 litri de apa. Se fierbe, se ia spuma cu o spumiera.
Se curata ceapa, morcovii, telina si cartofii. 
Ceapa se taie cubulete mici si morcovi si telina, cartofii se taie cubulete, se pun legumele peste carne. Se taie si rosiile cubulete, se pun in ciorba, apoi se spala spanacul, se scurge de apa, se toaca si se pune in ciorba. La final se pune sfecla spalata si taiata cubulete. Se pune delikat de gaina, cimbru, busuioc, usturoi 3 catei taiati marunt, chimen si ceapa verde.

Se pune la final si mararul tocat fin. Smantana se pune in ultimele 5 minute, se pune borsul, apoi se stinge focul. Se serveste calda cu paine proaspata este delicioasa. Se orneaza cu rosii uscate si bucati de sfecla si smantana si se orneaza cu marar. Ciorba este gata in 2 ore.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rusesc de sfecla si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

RODIMUR 1

01.08.2018, 22:29

Ce borșuleț bun...!

dantes 1

03.08.2018, 12:18

Bun!

Ina 1

05.08.2018, 22:27

Interesanta reteta, chiar daca noi cu prea gatim ciorbele cu smantana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]