Bougatsa

de madi_marin in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 3328 vizualizari

 

O reţetă din revista GoodFood.E un desert popular în partea de nord a Greciei, mai ales în portul Salonic.În loc de cremă de vanilie şi scorţişoară, se poate servi cu umplutură sărată de brânză sau carne.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri amidon
  • foi de plăcintă
  • unt
  • scorţişoară măcinată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Din foile de plăcintă se taie pătrate (câte 3 pentru fiecare din cele 6 forme) ,care să iasă puţin peste marginile formelor din tava specială de brioşe. Se ung toate cu unt topit, se aşează în tavă şi se coc 10 minute, până când aluatul capătă o culoare aurie.

Între timp se pregăteşte crema : se pun la foc mic laptele şi 50 g zahăr pudră vanilat. Separat se amestecă într-un castron restul de zahăr, cu gălbenuşurile şi amidonul. Când laptele s-a încălzit, se pune câte puţin peste amestecul de gălbenuşuri, se omogenizează, apoi se toarnă totul peste laptele rămas. Se amestecă continuu cu un tel până ce crema se îngroaşă. Se lasă puţin la răcit.

Cand aluatul e crocant, se umplu ,,ceşcuţele,, cu cremă. Deasupra se presară scorţişoară praf.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie