Bougatsa

de katty in Dulciuri, 21 Dec 2016 | 4418 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Oare colindatorii se supara daca le dau cate o portie din delicioasa placinta greceasca?

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta subtiri
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • esenta de vanilie
  • 50 gr unt + pentru uns foile
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de vanilie si untul, omogenizam si lasam crema sa se raceasca. Ungem o tava cu unt si punem prima foaie de placinta, pe care o ungem generos cu unt topit. Repetam operatiunea de inca 2 ori, turnam crema, apoi pe rand, restul de 3 foi, unse  fiecare, in parte, cu unt. Dam tava la cuptor, la foc iute,  pana se rumeneste frumos. Servim placinta calda, presarata cu zahar pudra si scortisoara, langa o cafea greceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac si scortisoara