Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

de Catalina L in Dulciuri, 12 Ian 2017 | 4405 vizualizari

 

 Ca la bucatarasi acasa
Este un desert foarte popular si cunoscut in Germania, Austria si Elvetia.
Se consuma de obicei in seara de Anul Nou.
Traditia este de a umple o gogoasa cu mustar si de o ascunde intre celalte umplute cu crema de vanilie sau dulceata. Ramane a astepta ca cineva s-o guste :)
 
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2016/12/boules-berlineze-gogosi-umplute-cu.html

 

INGREDIENTE

Pentru 25 de gogosi de 6 cm

  • 300 g de faina
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 100 ml de lapte caldut
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri pline de zahar
  • 50 g de unt moale
  • ulei
  • zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 25 cl de lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • vanilie
  • 2 linguri de amidon de porumb- maïzena
  • 50 g de zahar
  • 25 g de unt moale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie:

Crema de vanilie

Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul.

Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.

Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Se rastoarna crema intr-o tava si se pune o folie alimentara la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 2 ore.

Aluat:

Intr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.

Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).

Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.

Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute într-un loc cald.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte.

 Le scoateti pe hartie absorbanta .

Le puteti consuma simple pudrate cu zahar pudra sau le puteti umple cu crema de vanilie.

Daca le umpleti, se pastreaza la rece si se pudreaza cu zahar inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu gaura