Boules de berlin ;)

de AnyCostescu in Dulciuri, 29 Noi 2012 | 4564 vizualizari

 

deseori am cumparat de la lidl celebrele boules de berlin...azi am zis ca voi incerca si eu o reteta sa vad ce iese..nu sunt complet multumita de ce a iesit dar sunt delicioase si asa...data viitoare o sa adaptez reteta dupa placul meu ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina cu agent de crestere(sau faina simpla si un praf de copt)
  • 80 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lg ulei
  • 5 lg lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt umplutura: 2 galbenusuri, 50 g zahar,1 lg faina, 200 ml lapte fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boules de berlin ;):

Se face un aluat din faina, galbenusurile de la cele 4 oua, ulei, lapte si zahar.

Albusurile se bat spuma si se aduaga peste aluat.

Se lasa o ora aluatul la rece.

Crema se face astfel:laptele se pune pe foc si sa lasa pana incepe sa fiarba.

Se bat cele 2 galbenusuri cu zahar, se pune faina si tot acest amestec se pune peste lapte.

Se amesteca energic pana la omogenizare.

Se da deoparte si se mai amesteca cu spor.

Se lasa la racit..

Se pune o cratita cu muuuult ulei la incins..

Se ia cu o lingura muiata in apa clocotita aluat si se pune in uleiul incins, se prajesc pe o parte si pe alta si se scot pe un servetel pt a aabsoarbe excesul de ulei.

Se lasa la racit.

Cand s-au racit se taie in 2 si se umplu cu crema.

Se pudreaza si se servesc cu spor.

Eu nu le-am pudrat pt ca am uitat sa iau zahar pudra:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Boules de berlin ;)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]