Bourguignon de ciuperci cu paste

de ala_oancea in Penne, 12 Mai 2009 | 5283 vizualizari

 

Un sos de ciuperci cu vin rosu, cu un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de rosii
  • 200 ml vin rosu
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper, boia
  • paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bourguignon de ciuperci cu paste:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovul taiat rondele, apoi ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga vinul si se lasa sa fiarba bine la foc mic, pana mai scade din vin, adaugand si doua cesti de apa. Se adauga sosul de rosii, se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat. Untul moale se freaca bine cu faina si se adauga in tigaie amestecand bine pana se ingroasa. Se mai lasa pe foc 2,3 minute.
Am servit cu paste. Sosul este delicios, are o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bourguignon de ciuperci cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Penne all'arrabbiata