Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo

de Bucataras in Torturi, 27 Apr 2009 | 6527 vizualizari

 

Un tortuleţ sub formă de brăduţ, normal, doar Simo e din Braşov :)

 

INGREDIENTE

Pt blat : -6 oua -200  g zahar -250 g faina -80 g migdale macinate -2 lingurite de praf de copt Pt crema: -2 oua -200 g zahar -100 ml lapte -200 g unt -100 g cacao Pt insiropare: -5 linguri lichior de portocale Pt decor: -ornamente argintii si bombonele -nuca cocos verde -un pachet frisca lichida -cateva bucatele de ciocolata topite la bain-marin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo:

Pregatesti asa:
-amesteci  200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu  8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut! se da la cuptor pt 25 de minute!

Pt crema:
-Freci  ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta, se incorporeaza untul frecat!
-Apoi se pregateste frisca lichida!

Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!
-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu  frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !
-Ornezi cu ornamentele de tort argintii si cu bombonele(eu le-am pus din loc in loc ca sa arate ca niste globuri),si cu nuca de cocos verde!

SIMO

Daca ti-a placut reteta noastra "Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino