Braduti cu scortisoara

de Mitinita in Prajituri, 23 Dec 2011 | 4201 vizualizari

 

Un dulce rapid pentru sarbatori,care poate fi folosit si ca ornament pe masa. Gasiti in josul paginii tehnica in imagini.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (cub de 25 de gr)
  • 3 linguri de zahar pentru lapte
  • varf de cutit de sare
  • Pentru presarat
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 lingurite de scortisoara Kotanyi 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu scortisoara:

 

Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat.

Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie.

Foaia se impatureste ,se taie partea de jos. Se cresteaza aluatul din 3 in 3 cm pana sus. Se despatureste foaia si se rasucesc capetele.

Se adauga partea de jos,dedesuptul bradului.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute sau pana cand e rumenit bradutul. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti