Nu stiu despre altii, dar eu sunt o mare amatoare a branzei cu verdeata. Cum aveam niste lapte proaspat pe care nu am apucat sa-l fierb la timp si nu prea mai era bun, m-am decis sa fac din el branza. A iesit ceva foarte bun si gustos, in tot cazul mult mai bun si mai sanatos decat ce gasim in comert.
Am folosit lapte gras de la ferma – cum am mai spus, evit laptele din comert. Am pus la fiert si in momentul in care a dat in clocot a si inceput procesul de separare a zerului de branza. Am strecurat branza de zer printr-o sita si am lasat-o la scurs in sita.
Intre timp am taiat patrunjel fin si cand tot zerul s-a scurs din branza, am adaugat un varf de lingurita de sare grunjoasa, piper alb dupa gust si patrunjelul proaspat.
Se pastreaza la frigider pana se intareste si capata forma dorita. Eu am transferat-o intr-o caserola.
Din cantitatea de lapte prezentata mai jos am obtinut cam 150 g de branza proaspata.
Asa ca daca aveti lapte care nu mai este in termenul de garantie si doriti sa evitati aruncarea lui, iata o solutie la indemana.