Branzoaice

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2011 | 24429 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g unt,
  • 5 lg zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • apa calduta
  • Umplutura :
  • 1/2 kg branza de vaci,
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Ptr.aluat : se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si se lasa sa stea 10 min;topim zaharul si dupa ce s-a racit putin il amestecam cu lapte caldut;intr-un castron mai mare punem faina, ouale si cele 2 compozitii de mai sus;framantam aluatul ce s-a format (daca este nevoie punem apa calduta)pana se desprinde de pe peretii vasului, cam 20 minute, apoi lasam la crescut 40 minute .Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in 2 si intindem pe masa cu faina fiecare parte in grosime de 1 cm, apoi punem umplutura si formam pachetele sau o impletitura astefel: o parte dreptunghiulara de alut il crestam de ambele parti - pe lungime -  punem in mijloc umplutura si incepe sa impletim ,trecand dintr-o parte in cealalta margilie crestate; la final se aseaza in tava unsa cu ulei si cu hartie de copt; le lasam sa mai stea 10 minute in tava, apoi le ungem cu un amestec format din galbenus de ou cu putin lapte si dam tava la cuptor.

Ptr.umplutura : se amesteca toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]