Branzoaice

de Ina in Prajituri, 29 Apr 2010 | 12501 vizualizari

 

Un desert rapid si usor

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • o cana apa calda
  • jumatate pliculet cu drojdie uscata ( sau un praf de copt )
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde ca sa iasa o coca elastica, ce se poate intinde.
  • Pentru umplutura:
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza sarata de vaci
  • 50 g stafide
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 oua
  • 1 lingurita pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

1.       Se framanta aluatul pana devine elastic si se desface usor de pe maini si peretii vasului. Se imparte in 3-4 bucati care de intind cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire din care se  formeaza patrate sau triunghiuri.

2.       Se amesteca ingredientele , iar compozitia obtinuta se aseaza pe jumatate din patratele de coca. Cealalta jumatate de coca se petrece peste partea cu branza si se lipeste la capete, formandu-se pernite cu branza.

3.      Se prajesc in ulei incins pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar.

4.      Sunt bune atat calde, cat si reci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ina 1

30.04.2010, 12:56

rocsi

madi_marin 1

30.04.2010, 20:32

varianta asta ....nu o stiam. , stiam doar de cele care se pun la cuptor....care imi plac la nebunie, dar o sa incerc si asa, ca mi se pare interesant si dupa cum arata sunt super fragede....

Ina 1

30.04.2010, 20:41

Sunt foarte pufoase, madi. Si desi fac deobicei cu drojdie, acum am pus praf de copt, ca ramasesem fara drojdie. Dar au crescut foarte bine si-au iesit pufoase.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise