Branzoaicele mamei

de alinutzika in Dulciuri, 6 Feb 2012 | 4793 vizualizari

 

Nu te mai poti opri din mancat cand te apuci..:)) , iar siropul de zahar prin care le da mama le da un gust extraordinar de bun si le fragezeste.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 2 cuburi mici drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 3 linguri smantana
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 2 oua
  • 200 g zahar (depinde cat va place de dulce)
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 linguri cacao (optional)
  • Pt sirop:
  • 1 ceasca apa
  • 1 cana mare de zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaicele mamei:

Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanata bine. Apa calduta se pune atat cat e nevoie, ca sa fie aluatul potrivit. Se lasa la dospit 1,5-2 ore.

Se ia cate o parte din aluat, se intinde pe masa in forma de dreptunghi, cu grosimea de 1/2 cm, apoi se taie in patrate egale.

Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de branza dulce, apoi se impaturesc colturile catre mijloc si se lipesc cu mana, ca sa nu se desfaca la copt.

Se coc la foc potrivit pana se rumenesc. Cand sunt gata toate de copt, se face un sirop dintr-o cana mare de zahar si o ceasca de apa. Se pune la foc si se lasa la fiert 2-3 minute, apoi cu o pensula, ungem toate bronzoaicele deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaicele mamei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce