Branzoici

de nico_nico in Dulciuri, 3 Noi 2010 | 9371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50gr drojdie,
  • 250 ml lapte,
  • 100 gr margarina,
  • 2 maini de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg branza dulce,
  • coaja de la o lamaie rasa,
  • stafide(optional),
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 100 ml lapte+2 linguri de gris.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se desprinde de pe vas(daca mai este nevoie adaugi apa calduta) si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Aluatul se imparte in doua si se intinde fiecare foaie apoi se taie in patrate si se umplu cu umplutura de branza.

Pana dospesc patratelele putin preparam umplutura astfel:laptele se pune la fiert cu zaharul se adauga grisul pana se ingroasa si apoi se adauga peste branza amestecata cu coaja de lamaie,1ou+albusul de la celalat, zaharul vanilat si daca vrei si stafidele.Se obtine o compozitie cremoasa care se pune pe fiecare patrat se aduna colturile si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Iti ies cam 30 bucati.In tava nu se pun lipite ci se lasa putina distanta si se ung cu galbenusul+2 linguri de lapte.Se lasa in tava la dospit cam 15 minute si se introduce in cuptorul preincalzit 15 minute.Se lasa la copt cam 30-40 minute(depinde de cuptor). Dupa ce s-au copt se lasa putin la racit apoi se tavalesc prin zahar praf amestecat cu vanilie(sau zahar vanilat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

03.11.2010, 15:55

super bun esi eu am facut dar cu urda uite aicihttp://bucataras.ro/retete/11483/urdoaice-rumene-si-pufoase.html super bune fur una de la tine si las

nico_nico 1

04.11.2010, 09:34

Multumesc pentru aprecieri si vizite.

mihaelar63 1

04.11.2010, 09:54

vai , eu le simt si gustul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza dulce de vaci