Brasovene cu ciuperci-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 12 Mar 2010 | 6669 vizualizari

 

nu am cuvinte ,ceva foarte delicios................o reteta "furata" de la un restaurant din tg-mures in urma cu 7 ani

 

INGREDIENTE

  • clatite simple fara zahar 25 bucati
  • ciuperci 1 kg prospete
  • 2 cepe mici sau 1 mare
  • 1-2 morcovi mici
  • 1 ardei rosu gras mai mic
  • ulei de masline 3-4 linguri+ulei pt prajit
  • pesmet
  • faina alba
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brasovene cu ciuperci-post:

Se curata ciupercile si se toaca marunt apoi se calesc

Morcovul se rade si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul

Se amesteca ceapa cu ciupercile si se calesc la fic potrivit pana scade apa

Se umplu clatitele cu acesta compozitie (2-3 linguri) apoi se impatura ,gen sarmalute se da partea din stanga apoi din dreapta spre mijloc si apoi se relueaza cu grija sa nu se rupa

Dupa ce sau teminat toate clatitele de umplut se prajesc

Se face o compozitie din faina alba,apa minerala si putina sare(in varianta de post,altfel se poate face cu ou si faina) prin acesta compozitie se dau caltitele  apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei foarte bine incins

Se servesc cu checiap si mujdei de ustruoi sau samantana(alioli)

SANT GROZAVE merita sa le incercati(eu le facem cu salam si cascava,dar in varinata de post am pus ciuperci)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brasovene cu ciuperci-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

rivka 1

13.03.2010, 19:46

haha nadina pana la urma te pun cu totul la favorite nu reteta cu reteta.

nadina73 1

13.03.2010, 23:53

hai ma rivka ma faci acuma

nadina73 1

13.03.2010, 23:55

rivka io incearcale cu piept de pui si barnza sau cascaval atunci ai sa vezi tu bunatate si mai pui si mujdei cu smantana deasupra............nici nu visezi asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipirighei Tinghisiti